Dagens PS

Vestum: Aktie och bolagsfakta

Vestum Logotyp
Vestum Logotyp. (Bild: Vestum Press)

Vestum är en industrikoncern som förvärvar och driver bolag med exponering mot bygg- och anläggning, ROT-sektorn samt infrastrukturentreprenader. De arbetar främst mot segmenten Water, Services och Infrastructure. Bolaget grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm. 

Kursgraf Vestum

ANNONS
ANNONS

Water, Service, Infrastructure

Produktportföljen är bred. Inom water erbjuder dem specialiserade vattentekniktjänster och produkter fokuserade på att förbättra vatteninfrastrukturen. Inom Services segmentet erbjuder dem tjänster och produkter avsedda för kommersiella fastigheter. Slutligen är dem specialiserade på infrastrukturområden som mark, konstruktion och järnvägar inom infrastruktur segmentet. 

Teknisk analys Vestum

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Sverige och Norge som huvudmarknader

Vestums huvudmarknader är Sverige och Norge. De bedriver även verksamhet i Danmark, Finland och Tyskland under segmentet Water. Vestum har idag över 2 300 anställda i sex länder. Företagets vision är att investera i och utveckla verksamheter med målet att driva lönsam tillväxt genom att tillsammans med ledningen ta itu med strategi-, process- och genomförande. 

Några av Vestums dotterbolag är Amsler Hiss, Vetri, DWS, Alther Pumpen och många fler. Verksam VD för bolaget är Conny Ryk. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. 

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om Vestum

ANNONS
ANNONS