Den digitala tidningstjänsten Readly uppger i ett pressmeddelande att man fått förlagsavtalet med Aller Media uppsagt och även Bonnier News avser att säga upp sina förlagsavtal med bolaget.

ANNONS

Readly tillägger att detta påverkar inte åtagandet från de åtta ankarinvesterare som åtagit sig att teckna aktier för 390 miljoner kronor under börsnoteringen.

”Vi är naturligtvis besvikna eftersom våra läsare uppskattar de berörda magasinen, men den här händelsen accentuerar också styrkan i att ha 800 förlagspartners vilket är en viktig del av vår strategi. Vi är beslutna att fortsätta dialogen med Aller och Bonnier. Vi hoppas hitta en lösning för att säkerställa att våra kunder utan avbrott kan fortsätta att ta del av dessa tidningar på deras föredragna plattform”, säger Readlys vd Maria Hedengren.

Avtalet med Aller löper ut i mars 2021. Avtalen med Bonnier förväntas löpa ut vid olika datum fram till och med den andra halvan av 2021 och innehåll från Bonnier skulle komma att steg för steg tas bort under denna tidsperiod.

Dagens Industri skriver att det är ”tunga bakslag” som nu drabbar Readly inför börsnoteringen.

Enligt Readly påverkar de uppsagda avtalen inte de finansiella målen eller strategin.

ANNONS
ANNONS

Av regulatoriska skäl har bolaget dock fått upprätta och lämna in ett tilläggsprospekt till Finansinspektionen. Detta väntas bli publicerat omedelbart efter myndighetens godkännande.