Dagens PS

Aktiespararna om Betsson: "Löjligt låg värdering"

Betsson
Spelbolaget föll orimligt mycket tycker Aktiespararna som ser köpläge efter rapporten (Foto: TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 19 feb. 2024Publicerad: 19 feb. 2024

Spelbolaget Betsson lämnade en rekordstark rapport förra veckan men trots det föll aktien. Aktiespararnas analytiker ser fallet som “obefogat”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det svenska spelbolaget Betsson (aktiekurs Betsson) har en bit kvar till sin börstopp 2016 men den som ägt aktien senaste tre åren har haft en god utveckling.

Föll över 10 procent på rapportdagen

15:e februari kom bolaget med sin rapport för 2023.

Många siffror var trevlig läsning för ägarna. Intäkterna växte med 14 procent, den organiska tillväxten med ännu mer; 36 procent. Resultatet efter skatt landade på 43,3 miljoner euro och marginalen på rekordhöga 22,6 procent vilket till och med slog analytikernas högst ställda förväntningar.

Jubel och klang på börsen? Nej aktien föll över 10 procent som mest.

Som Aktiespararna konstaterar i en uppdaterad analys så hade aktien gått bra inför siffer-släppet. Upp 30 procent inklusive utdelningar under senaste. Kanske var det också ett skäl till att aktien föll resonerar Aktiespararnas analytiker Cristofer Andersson:

“Vinsthemtagningar på rapportdag, då likviditeten är extra stor, är inget sällsynt. Lägg därtill de högt ställda prognoserna så finns en viss förklaring till den bokstavliga slakt som aktien fick uppleva.”

Sämre sportboksmarginal och att det så kallade operationella kassaflödet minskade något i kvartalet kan vara ytterligare faktorer som förklarar fallet skriver Aktiespararna.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

“Ett tacksamt köptillfälle”

Det långsiktiga caset tycker Aktiespararna dock fortsatt är intakt:

“Bolaget står stabilt, är geografiskt väldiversifierat, har en erfaren och kompetent ledning med ett stort eget ägande samt bedöms befinna sig i en ypperlig position att ta del av den stora tillväxt som väntas i framför allt Sydamerika – en geografi som bedöms öka med ett årligt genomsnitt om 9,39 % mellan 2024–2028.”, skriver Aktiespararnas analytiker.

Om något så är börsfallet en chans till en bra instegskurs enligt Aktiespararna:

“Aktiefall bör mer ses som ett tacksamt köptillfälle än tecken på att Armageddon”, skriver man i analysen och avslutar med att summera:

“Bolag inom sport och betting – iGaming – ska ha en viss rabatt givet de regulatoriska riskerna, men dessa till trots handlas Betssons aktie till en näst intill löjligt låg värdering”.

Läs mer:

Dom: Betsson ska betala spelare 5,8 miljoner kronor

ANNONS

Aktiespararna säljer allt i Hexatronic

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS