Warren Buffetts investeringsbolag Berkshire Hathaway har under det tredje kvartalet köpt på sig läkemedelsbolag och dumpat banker, visar senaste 13F-inlämningen till finansinspektionen SEC.

Berkshire har köpt 21,3 miljoner aktier i Abbvie, 30 miljoner aktier i Bristol-Myers Squibb, 22,4 miljoner aktier i Merck och 3,7 miljoner aktier i Pfizer. Posterna är sammanlagt värda 5,7 miljarder dollar, enligt Financial Times.

Berkshire har sedan tidigare exponering mot läkemedelssektorn genom sina innehav i Biogen, Johnson & Johnson, Davita och Teva Pharmaceuticals.

Under det tredje kvartalet kom Berkshire att också köpa fler aktier i Snowflake och T-Mobile samtidigt som en exit gjordes i Costco.

Buffett, som har banker som en favorit, kom att minska sin exponering mot ett antal av dem. Detta gäller för Wells Fargo, JP Morgan Chase, PNC Financial och M&T Bank. Han ökade däremot i Bank of America, något han gjort ett flertal gånger tidigare i år.

Slutligen framgår det också att Buffett sålt av 36 miljoner aktier i Apple, det största innehavet bland de börsnoterade bolagen. Posten motsvarar 3,7 procent av Berkshires ägande i Apple eller 4,2 miljarder dollar mätt i värde per senaste stängningskurs.

ANNONS
ANNONS

Apples starka kursutveckling har lett till att bolaget som mest stått för hälften av Berkshires portfölj och 20 procent av bolagets marknadsvärde.

Läs mer: Håll ut! Nästa år blir kanon