Börsveckan vänder blickarna mot USA och analyserar åtta aktier på Wall Street i senaste utgåvan.

Det resulterar i köpråd för Coca-Cola och Apple samt säljråd för Tripadvisor. Tidningen ger rådet avvakta för Pepsi Co, Tesla, Spotify, Activision Blizzard och Twitter.

Utdelningsmaskinen Coca-Cola har genom att diversifiera mot nya sockerfria dryckesalternativ skapat goda förutsättningar för tillväxt i många år framöver. Börsveckan instämmer med storägaren Warren Buffetts syn på bolaget och ger köprekommendation. Tidningen föredrar Cola-Cola framför konkurrenten Pepsi Co som får rådet avvakta.

Tripadvisor har en dominant position för resebokningar online. Värderingen är dock hög och risken är att ledningen belönas mer än aktieägarna. Tripadvisor är en bra tjänst men värderingen är helt enkelt för hög, bedömer Börsveckan och ger säljråd.

Apples mobilförsäljning minskar samtidigt som andra intäktsströmmar ökar och balansen i dessa krafter avgör om det blir tillväxt eller reträtt de kommande åren. Chanserna överväger, bedömer tidningen och ger köpråd på ett års sikt.

ANNONS
ANNONS

Elbilstillverkaren Teslas kursrally sedan börsnoteringen 2010 är till stor del motiverad, men utmaningar och risker saknas inte, anser Börsveckan som väljer att avvakta med aktien.

Streamingbolaget Spotify har haft högsta prioritet på intäktstillväxten, vilket har inneburit höga kostnader. Det senaste kvartalet var ett trendbrott med positivt resultat och kassaflöde. ”Aktien kan vara värd en chansning, men vårt råd är ändå att avvakta”, skriver tidningen.

Activision Blizzard som har några av världens starkaste spelvarumärken och en satsning på mobilspel står inför stora förändringar i takt med att succéspelen Call of Duty och World of Warcraft inte lyser lika starkt som förr. Börsveckan väljer att avvakta.

Sociala media-bolaget Twitter har lyckats fånga en trogen användarbas och trots en låg tillväxt i antalet användare ökar intäkterna. Tidningen ser en del risker vad gäller utvecklingen av abonnentstocken under 2019 och väljer därför att passa på aktien.