Delar glädjen med andra aktieägare i kursraketen. ”Det är förstås helt fantastiskt och otroligt roligt för alla aktieägare”.

annons
annons

Det säger Powercells vd Per Wassén till Dagens Industri, som berättar att bolaget fortsätter sin sköna resa uppåt på börsen på nyheten om ett samarbete med ABB Power Grids, som kommunicerades ut i går på morgonen.

”Tidigare har vi fått in tyska Bosch som ägare och partner inom fordonssektorn. Att vi nu fått tydlig signal om avsikterna för ett långsiktigt och omfattande industriellt partnerskap med ABB Power Grids, som är en världsledande aktör inom kraftsektorn, är förstås oerhört positivt”, säger Per Wassén till Di.

Rusat med 800 procent på tre år

På tre år har Powercell-aktien, enligt tidningen, stuckit i väg upp med makalösa 800 procent på börsen, vilket givetvis får alla aktieägare på gott humör, däribland många småsparare som har pappret som favorit.

Powercells vd Per Wassén sitter själv, tillsammans med sin familj, på 100 000 aktier i bolaget, en post som uppges vara värd strax under 30 miljoner kronor.

Det ska dock sägas att han avyttrat en stor del av aktieinnehavet i kursraketen.

ANNONS
ANNONS

”Jag sålde en del av privatekonomiska skäl. Jag ser detta som en långsiktig placering. Det kan nog bli en del svängningar, men förhoppningsvis kan det bidra till en god pension någon gång framtiden”, säger Per Wassén till Di, som berättar att Powercell värderas till mer än 15 miljarder kronor på börsen.

Sedan årsskiftet har Powercells aktiekurs avancerat 90 procent på börsen, trots coronapandemin, framgår det.