Dagens PS

Var hemlös – bollar nu med miljoner på börsen

hemlös börsen
I artikeln berättar en tidigare hemlös om hur han började handla med köpoptioner i Tesla och nu gör affärer på börsen för miljontals dollar. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 01 feb. 2022Publicerad: 01 feb. 2022

SvD och E24.no berättar om 72-åringen som var hemlös, samlade på rabattkuponger och sedan började handla för miljoner på börsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bruce Burnworth, som han heter, berättar i artikeln att han lusläser allt om Tesla och att han fick upp ögonen för elbilsbolaget efter en krönika av Silicon Valley-profilen Tony Seba.

Från att ha samlat rabattkuponger och varit hemlös vaknade hans aktieintresse för Tesla och han köpte även en Tesla år sig själv.

Sedan investerade han omkring 200 000 kronor i köpoptioner i elbilsföretaget och i augusti i fjol hade värdet på hans värdepapperssatsning, enligt SvD och E24.no, ökat till motsvarande 15 miljoner kronor.

Då gick 8 miljoner upp i rök

Det har emellertid inte alltid gått så bra när den tidigare civilingenjören handlat med köpoptioner. Han torskade exempelvis drygt 8 miljoner kronor på det i två andra teknikföretag, Micron Technology och Intel, för ungefär tio år sedan, enligt artikeln.

Han har dragit lärdom av det misstaget – att det inte är så smart att gå all-in i riskabla optioner, berättar han i SvD- och E24.no-reportaget.

Annars är det Tesla som han följer intensivt och punktmarkerar flera timmar per dag. Hans strategi går ut på att köpa upp aktierna innan förfallodatum går ut och sedan sitta kvar med värdepappren på lång horisont.

72-åringen: Gör inte som jag!

“Jag är ingen passiv investerare eller vanlig småsparare. Jag använder optioner aggressivt för att få fart på köp av Tesla-aktier”, säger 72-åringen, som uppges ha 5 600 följare på Twitter.

Han avråder andra från att agera lika riskfyllt på börsen och berättar för SvD/E24.no att han “tror” att han förlorade 9 miljoner dollar, cirka 84,5 miljoner kronor, på en dag.

Å andra sidan kan han dra in 4 miljoner dollar, 37,5 miljoner kronor, innan frukost en annan dag – vilket han precis säger sig ha gjort när intervjun görs.

Det har, som framgår, svängt och svänger vilt i den våghalsige börsspekulantens liv, som under en period alltså var hemlös och nu bollar med miljoner på aktiemarknaden.

Läs även: Det händer på börsen idag 1 februari

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS