Börsveckan rekommenderar köp av Cellink och Medcap i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Hufvudstaden, Atrium Ljungberg, Brinova, Wihlborgs och Formpipe.

Cellink har rustat för expansion med en rejäl förstärkning i balansräkningen, utökad produktionskapacitet och etablering på nya marknader. ”Trots en mastig värdering så lockar Cellink som tillväxtbolag i en bransch med väldigt ljusa framtidsutsikter. Risken är dock klart högre än i normalfallet”, skriver Börsveckan och ger köpråd.

Medcap, verksamhet inom medicinteknik och specialistläkemedel, har klarat coronakrisen relativt väl. Aktien har stigit sedan årsskiftet, vilket är välförtjänt, bedömer tidningen. Börsveckan anser att bolaget har goda utsikter för 2021 och upprepar sitt köpråd.

Fastighetsbolaget Hufvudstaden står stadigt med de bästa lägena och den starkaste balansräkningen i branschen. Osäkerheten har dock ökat och tidningen ser ingen uppsida när bolagets hyresgäster är i kris. Rådet blir att avvakta.

Här ska du vila på hanen

Branschkollegan Atrium Ljungbergs stora handelsbestånd värderades ned i första kvartalet och aktien föll kraftigt. Börsveckan bedömer att avkastningskravet på fastigheter fortsätter att revideras upp under året och behåller sitt tidigare råd avvakta.

Fastighetsbolaget Brinova är inriktat på samhällsfastigheter och bostäder i Öresund. Bolaget tog nyligen in pengar och står väl rustade i den oroliga marknaden. Värderingen är dock hög och tidningen ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Branschkollegan Wihlborgs är en stor aktör på kontorsmarknaden i Skåne och Köpenhamn. Coronakrisen skapar dock frågetecken kring den långsiktiga efterfrågan på kontor. Värderingen av aktien är rimlig, bedömer Börsveckan och väljer att avvakta.

Mjukvarubolaget Formpipe har en stabil verksamhet och ställer om affärsmodellen mot återkommande intäkter. Tillväxten är låg, delvis ursäktad av omställningen, men Börsveckan behöver mer för att se köpläge. Rådet blir att avvakta med aktien.