Affärsvärlden rekommenderar köp av Essity, Dometic och Telenor i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Troax.

ANNONS

Hygienbolaget Essity brottas med stigande råvarupriser som kortsiktigt pressar lönsamheten. Investerare som inte stirrar sig blinda på kvartalssiffror ser ett bra långsiktigt köpläge. Affärsvärlden ser ett fortsatt bra möjligheter i förhållande till risken i Essity och upprepar sin långsiktiga köprekommendation.

Robotstängselbolaget Troax tillväxt och orderingång vaknade till liv igen i den tredje kvartalet. Värderingen är fortfarande något i överkant för att tidningen ska lockas, givet den stora cykliska exponeringen. Bättre ingångslägen kan komma det närmaste åren, bedömer Affärsvärlden och ger rådet avvakta.

Fritidsspecialisten och fordonsunderleverantören Dometics aktie har fallit omotiverat djupt. Tidningen ser rekylen på tulloron som ett utmärkt köptillfälle då bolaget värderas lågt. Rekommendationen blir köp med riktkursen 92 kronor.

ANNONS
ANNONS

Den norska teleoperatören Telenor har framtida tillväxt säkrad och en lönsamhet som är bättre än branschens genomsnitt. Affärsvärlden ser fortsatt defensiv lönsamhet till hög lönsamhet i bolaget. Tidningen lämnar köpråd med riktkursen 235 norska kronor.