Börsveckan rekommenderar köp av Millicom, Dist IT och Note i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sillfront, Sivers IMA och Greater Than samt lämnar säljråd för Stockwik.

Gamingbolaget Stillfront har gått från klarhet till klarhet där organisationen byggts upp steg för steg. Nu bryter koncernen ny mark med förvärv mot mer lättsamma mobilspel. ”Vi velar mellan att lita till Stillfronts värdeskapande modell och förhågorna med mobilspel och en värdering som inte ger någon säkerhetsmarginal. Vi avvaktar”, skriver Börsveckan.

Stockwik har en affärsmodell som går ut på att förvärva onoterade småbolag. Det är en spretig koncern som värderas tämligen högt. Tidningen bedömer att värderingen är alldeles för hög och ger säljråd för aktien.
Mobiloperatören Millicom har renodlat verksamheten mot Latinamerika och investerat kraftigt i att bygga ut sina nät och regional infrastruktur. Nu fokuserar bolaget på att förbättra sina kassaflöden. Börsveckan anser att värderingen är försiktig och ger köpråd för aktien.

Halvledarbolaget Sivers IMA fick ett jättelyft på börsen efter att ha landat ett gigantiskt avtal som motsvarar flera års omsättning. ”Sammantaget står Sivers inför spännande tider, men aktien är fullvärderad”, skriver tidningen ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Upprepar köptipset

Dist IT är ett bolag där vändningen alltid tycks dröja. Nu tycks dock bolaget gå i rätt riktning igen och med en låg värdering krävs det inte mycket för att aktien ska stiga, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd för aktien.

Kontraktstillverkaren Note har backat ganska rejält på börsen sedan ledningen aviserat en betydligt lägre tillväxt i tredje kvartalet än förväntat. ”Vi anser dock inte att det är någon större dramatik och ser aktien fortsatt som köpvärd”, skriver tidningen.

Greater Than driver smarta trafiklösningar. Bolaget jobbar med en intressant teknik som kan förbättra prissättningen och skaderisk inom bilförsäkring. Vägen till framgång är dock lång och krokig. Börsveckan ser ingen köpläge i aktien just nu och ger rådet avvakta.