Tillförordnade vd:n i turbulenta börsbolaget har kört aktiekurserna i botten.

ANNONS

Det är Lennart Holm, tillförordnad vd på Billerud Korsnäs efter sparkade Petra Einarsson, som enligt en granskning av Dagens Industri inte är någon hejare på att driva upp aktiekurserna i bolagen som han varit inblandad i.

Tvärtom uppges flera aktier i First North-listade bolag som Lennart Holm suttit som styrelseordförande eller varit vd i ha rasat.

Miljardbelopp har enligt kartläggningen gått upp i rök för tusentals småsparare.

I dag är Lennart Holms uppdrag bland annat att lyfta förtroendet för Billerud Korsnäs på aktiemarknaden.

Här är aktierna i bolagen som Lennart Holm varit inblandad i och som fallit som stenar, skriver Di: Nexam, Polygiene, Vigmed och Axolot.

Bland annat är börsvärdet i Nexam i dag bara en tredjedel av de 1,8 miljarder kronor som plastkomponentbolaget värderades till vid listningen 2013, framgår det, och när Vigmed gjorde börsentré 2014 var börsvärdet snudd på 700 miljoner kronor. I dag är det mindre än 80 miljoner kronor, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

”Det är ju startupbolag, och förstås utmanande med ofta existerande och väletablerade konkurrenter. Det är inte så lätt att komma igång, och ofta har de haft väldigt höga förväntningar på sig med tidiga investerare som går in och pressar upp kursen. Sedan blir det en besvikelse när framgångarna inte kommer så snabbt, och kursen går ned2, kommenterar Lennart Holm börsflopparna i Di, som uppger att hans månadslön som t f vd nu i Billerud Korsnäs är drygt 600.000 kronor.

Vid sidan av detta sitter han i styrelsen i 20 företag.