Här är storbolagen som du enligt en teknisk analys bör satsa på i den pessimistiska börsandan.

ANNONS

För just nu är det, enligt Investtech, pessimisterna som håller i dirigentpinnen på börsen, skriver Di.

”När marknaden är svag kan man se till att hålla portföljrisken låg. Modellportföljerna innehåller normalt sju aktier, vilket ger möjligheter att sprida riskerna på olika bolag i olika sektorer. Denna vecka kommer vi dock att fokusera på hur du kan sänka den teoretiska risken genom att välja aktier med låg volatilitetsrisk, som är ett mått på hur mycket en aktie normalt avvikit från genomsnittskursen under en bestämd period bakåt i tiden”, heter det i den tekniska analysen i artikeln.

En av aktierna som åtnjuter förtroendet och får en köprekommendation är fettillverkaren AAK, bland annat därför att pappret enligt Investtech är ”en av de minst volatila på Stockholmsbörsen”.

Den andra aktien av de två som får köprekommendation är säkerhetskoncernen Securitas.

Det handlar alltså om att minska risken i börsportföljen på en svag marknad och Investtech skriver på Di.se: ”Kombinerat med en låg volatilitetsrisk kan Securitas vara ett defensivt val till portföljen.”

ANNONS
ANNONS

Slutligen finns även ett säljråd, det gäller ögonavläsningsbolaget Tobii, som uppges ha fallit nära 40 procent sedan mitten av september, det finns signaler som talar för att aktien kan fortsätta rasa snabbt utför, så tipset från Investtech är: Avyttra aktien!