SvD Börsplus håller fast vid sitt köpråd på IT-återförsäljaren Dustin efter onsdagens rapport.

”Vi har ett köpråd sedan tidigare på Dustin och har gått på linjen att aktien är värd sitt höga pris. Inget i dagens rapport kräver att den synen omvärderas”, skriver SvD Börsplus.

Dagens delårsrapport för det första kvartalet i räkenskapsåret 2018/2019 överraskade positivt, särskilt på tillväxtsidan och särskilt inom storkundsaffären.

ANNONS
ANNONS

”Detta är förstås bra när Dustin länge kämpat med negativ tillväxt på den marknaden där prispress och konkurrens är extra hög jämfört med det SME-segment som är bolagets ´smör och bröd´. Men det är inget som ändrar bilden i grunden. Kvartalet gynnas av att ett stort danskt avtal nu levererar väntade volymer. Volatiliteten kan säkert fortsätta vara hög framöver. Vi skulle inte dra så stora växlar på detta kvartal”, skriver analytikern.

”Även om affärsområdet för storkunder drar in runt 35-40 procent av vinsten i Dustin så har de aldrig varit huvudsaken i bolaget. Vinstmässigt är SME-segmentet viktigare. Att bolaget fortsätter sin förvärvsstrategi är också centralt och att man hanterar omställningen på IT-marknaden där arbetsplats-IT alltmer levereras som tjänst snarare än i form av hårdvara som sedan sköts av kunden´on premise´”.