Analys: Är Storytel-aktien köpvärd?

Uppdaterad: 13 aug. 2019Publicerad: 13 aug. 2019
"Storytel såg en fortsatt stark tillströmning av kunder under kvartalet, och mer än en fördubbling de sista två veckorna i mars som saknar motstycke i Storytels historia", säger vd Jonas Tellander. (Foto: TT)
Företaget meddelade under måndagen att de planerar att lansera i Thailand och Indonesien. På bilden vd Jonas Tellander (Foto: TT)

Storytel passerade under måndagen en miljon betalande abonnenter.

ANNONS
ANNONS

Sedan årsskiftet har ljudboksspecialistens kundbas ökat med drygt 200.000 kunder, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Kepler Cheuvreux

Ljudboksspecialisten Storytel beskrivs i en analys av Kepler Cheuvreux som en pionjär inom den digitala ljudboksmarknaden.

Storytel lanserades i Sverige 2005 och har de senaste åren inlett en global expansion, vilket Kepler anser kommer utgöra den huvudsakliga tillväxtmotorn de kommande åren.

Bolaget gör fortfarande förluster efter att man kraftigt investerat i nya marknader men har med en attraktiv affärsmodell där intäkter baseras på månadsabonnemang nått lönsamhet på de nordiska marknaderna.

Kepler Cheuvreux värderar bolaget till en långsiktig ebitda-marginal på 17,5 procent och en tillväxt på 20 procent.

Givet den förväntade starka tillväxten under de kommande åren och en tydlig väg mot lönsamhet inleder Kepler bevakning med köprekommendation och riktkursen 144 kronor.

Börsplus

Storytels egna prognos för antalet abonnenter under det tredje kvartalet känns defensiv men kan bero på att bolaget vill överträffa förväntningarna.

Trots ökad oro inför framtiden beskriver Börsplus att Storytel fortsatt har en stark position på en strukturellt växande marknad.

Med en multipel på tre gånger försäljningen ser man en uppsida på 40 procent, därmed behåller Börsplus sitt köpråd.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire