Crowdfundingbolaget Fundedbyme har gått riktigt svagt på NGM sedan noteringen den 8 mars. Högsta avslutet låg på 44 kronor men sedan dess har B-aktien rasat med nästan 80 procent.

ANNONS

”Det har varit tre stora säljare som dumpat till vilket pris som helst. Det har satt igång en triggereffekt och fått folk att tro att det är något skumt”, säger bolagets medgrundare och vd Daniel Daboczy till Di Digital.

Det rör sig om två av Laika-grundarna och Aggregate media som ska ha sålt direkt efter notering, enligt Fundedbyme-chefen.

Fundedbyme köpte upp kommunikationsbyrån i april 2018. Två av grundarna fick då tillsammans aktier till ett dåvarande värde av 16,8 miljoner kronor. En av Laika-grundarna, Ingmar Rentzhog, sitter dock kvar då han har en inlåsning enligt avtal. Han sitter även i styrelsen för Fundedbyme.

Daniel Daboczy säger också att kursen påverkats negativt av personer som uttrycker åsikter om bolaget på nätet.

ANNONS
ANNONS

”Det har också varit en hel del troll på internet som säger saker som inte riktigt stämmer och då tar folk det för sanningar. Det finns ett antal personer som låtsas vara kunniga men som inte har fakta”, säger han.