SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall menar att det finns en uppsida på 22 procent i Nokia – köp aktien, är hans rekommendation.

ANNONS

”Den ’turnaround’ man har satsat på börjar bli verklighet”, säger Lundevall på SEB till Di TV:s Börsmorgon och motiverar sitt tips om köp på Nokia-aktien bland annat till följd av den låga värderingen men också på grund av uppsidan i aktien, menar han.

I år har Nokia-aktien, enligt Di, stigit med hela 57 procent till 4,99 euro.

Men kursen har haft betydligt bättre dagar än så. Kring millennieskiftet stod den enligt artikeln i 65 euro.

I dagsläget är det ändå läge att slå till på aktien, anser SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall.

Låg värdering och goda utsikter lockar

”Vi har 6,10 euro i riktkurs. Det här är en lågt värderad aktie på ett p/e-tal under 15 på vår prognos för innevarande år”.

Di TV:s Börsmorgon konstaterar att uppsidan därmed är över 22 procent, sett till hur kursen stod vid lunchtid på måndagen.

Finska Nokia bygger precis som svenska Ericsson ur telekominfrastrukturen. Dock slog det hårt mot aktien i Nokia när bolaget i oktober 2019 kommunicerade ut att deras 5G-erbjudande ”inte var konkurrenskraftigt”.

Men genom stora investeringar har Nokia tagit igen mark där på rivalerna Ericsson och kinesiska Huawei, framhåller SEB:s börsproffs i Di TV och konstaterar att det satt positivt avtryck i telekombjässens senaste kvartalsrapporter i år med bland annat ökad lönsamhet.

ANNONS
ANNONS

Den ’turnaround” som Nokia gjort börjar få effekt, resonerar Esbjörn Lundevall och påpekar att Nokias vd Pekka Lundmark börjar få bolaget på rätt köl på samma sätt som Börje Ekholm lyckats med sin strategi med Ericsson.

Nokia är bara början av sin återhämtning, enligt SEB:s expert och förklarar att banken även är positivt inställd till Ericssons aktie, men att rabatten är omkring 30 procent på Nokia, jämfört med Ericsson-aktien.

Läs även: Lägre risk – ändå spöar bästa placerarna börsen [Dagens PS]