SBB köper 20 procent av konkurrenten – fastighetsbolaget Heba. ”Det här är vår hemmaplan”, säger SBB:s vd Ilija Batljan.

ANNONS

SBB köpte under måndagen drygt 20 procent av Heba, ett fastighetsbolag med samma inriktning på hyresrätter och samhällsfastigheter som SBB, för 1,7 miljarder kronor.

SBB är nu den största kapitalmässiga ägaren.

Finansiell placering

Samtidigt finns det enligt Ilija Batljan inga planer på att köpa fler Heba-aktier, och affären är enligt honom en rent finansiell placering.

”Heba är ett fantastiskt stabilt och bra bolag som vi känner väl till eftersom deras tillgångar –hyresfastigheter och samhällsfastigheter – är vår hemmaplan där vi lägger mycket krut på marknadsanalyser, och det här var en bra möjlighet att investera överlikviditeteni”, säger Ilija Batljan till Di.

Inga konkurrenter

Samtidigt ser han inte Heba och SBB som konkurrenter, utan snarare som ett komplement till varandra – ”där vi fokuserar på hela Norden och Heba på Stockholm.”

Även Hebas vd Patrik Emanuelsson viftar bort konkurrensproblematiken.

ANNONS
ANNONS

”Nu har vi fått in dem som aktieägare. Det ser vi bara som positivt, eftersom de ju har kunskap om den typ av verksamhet som vi håller på med och har valt att satsa på oss”, säger han och klargör:

”Det förstärker att vi gör något bra.”

Läs mer: SBB:s vd Ilija Batljan: ”Bästa kvartalet någonsin”

 

 

 

ANNONS
ANNONS