Så tjänar du max på börsen. Kapitalförvaltningschef pekar ut 10 glödheta aktier i Dagens Industri.

Det är Erik Pensers kapitalförvaltningschef Jonas Thulin som både berättar att han har full exponering i aktier och vilka aktier som han tror ger maximal avkastning.

Någon oro för inflationen märks inte, vilket fått många andra aktörer och dra ner på risken. Jonas Thulin anser tvärtom att det är ”galet att minska risk”.

Åtminstone om man vill tjäna pengar, resonerar han.

Saknar data för hysterin

Det finns heller ingen data som underbygger inflationsskräcken, påpekar han i Di.

”Jag ser inte ett enda skäl till att gå ned i vikt på aktier som tillgångsslag”.

Hans tro på fortsatt börsfest är orubblig. Inte bara i Sverige utan även i Europa, däribland Italien som han betecknar som ”superintressant”.

Reseindustrin, mediebranschen, råvarubolag och banker är fyra sektorer som proffset hissar.

10 aktier som Jonas Thulin investerat i och lyfter:

Ryanair, Easyjet, Lufthansa, Nordic Entertainment Group (Nent), SCA, Holmen och Billerud Korsnäs.

Thulin berättar att Erik Penser även har horisont mot tyska Deutsche Bank, spanska Banco Santander och Nordea i sin globala portfölj.

ANNONS
ANNONS

Källa: Dagens Industri.

Apropå börs och aktietips finns det aktier som investerare inte ens vill ta i med tång i dag. Dagens PS berättar om de mest hatade aktierna på Wall Street just nu, missa inte det.

För inte så länge sedan rådde det även yra i techaktier, om du minns. Lika glatt är det inte i dag på börsen för techbolagen. Vår avdelning Investerardygnet dryftar ämnet under rubriken ”Vilket ras i tech – har du koll på varför?”.