Experterna tipsar om lönsamma sommaraktier.

ANNONS

Börsen brukar av tradition gå på tomgång eller riktigt uselt sommartid, men i år finns det en relativt stark tilltro till aktiemarknaden och ett av de papper som får tipset i Dagens Industri är Telia.

”Nummer ett som räcker över sommaren och långt in nästa år är Telia”, säger Martin Guri, nordisk chefstrateg på Kepler Cheuvreux, till Di och framhåller att det finns goda förhoppningar om stora vinster och gott om cash i det delstatliga bolaget.

Dessutom har det ”kommit signaler att det kan bli återköp av aktier förutom direktavkastningen”, enligt Martin Guru som får medhåll av Max Mitteregger, förvaltare på hedgefonden Gladiator, som även han anser att Telia är ett tryggt papper, skriver Di.

Den uppfattningen delar även Linda Lyth, investeringsstrateg på Söderberg & Partners, framgår det, medan Stephanie Gabrielsson, portföljförvaltare på Skandia, hissar konjunkturokänsliga Axfood och teknikhandelskoncernen Addtech, enligt artikeln.

Mattias Eriksson, förvaltare på Coelis Sverige-fonder, säger till Di att det kan vara läge att spekulera i JM, Nobia och Inwido i sommar.

ANNONS
ANNONS

Martin Guru tror, på kort sikt, på bostadsutvecklaren Magnolia medan Max Mitteregger kastar fram två andra bolag: Oncopeptides och Saab.

Här är fler aktier som proffsen tror på i sommar:

Linda Lyth: Kinnevik, Telia, MTG

Martin Guri: Castellum, Hufvudstaden

Mattias Eriksson: Hemfosa, Husqvarna, Billerud Korsnäs, Boliden

ANNONS
ANNONS

I ursprungsartikeln, som du hittar här, ser du också vilka aktier som är experternas favoriter just nu.

Missa inte den här tekniska analysen, som innehåller två skållheta börspapper och ett kallt.

Och här är en it-trendig aktie som anses vara värd en chans.