Di listar fem småbolag som toppar det galna rallyt. Vågar du satsa?

ANNONS

Tillväxtbolagen återfinns på First North, som beskrivs som ”OMX mindre kravfyllda aktielista”.

Historiskt har First North utvecklats sämre än Stockholmsbörsen i kristider, framgår det.

Dock visar tidningens genomgång att First North klarat sig bättre i år än Stockholmsbörsen med en uppgång på drygt 33 procent, samtidigt som Stockholmsbörsen endast lyft strax över nollan.

Kvalar in på Large Cap

First North manövrerade alltså värsta fasen och börsraset i spåren av virusutbrottet oväntat bra. Di berättar att ”knatteligans jättar”, det vill säga de fem mest indextunga bolagen på First North, haft kurslyft på mellan 50 och 140 procent.

Sett till börsvärdet skulle dessa bolag i dag, enligt artikeln, platsa på Stockholmsbörsens Large Cap.

Sedan finns de några andra bolag på First North som spelar i en helt annan division när det gäller kursexplosioner i år. De riktigt stora raketerna är, i tur och ordning:
1. Bambuser(+ 586 procent)
2. Expres2ion (+ 487 procent)
3. Polyplank (+ 471 procent)
4. Kancera (+ 463 procent)
5 (Bayn Europe (+ 384 procent)

Så här svarar Tellus Fonders förvaltare Jan Petersson, som investerat i en av kursraketerna, på frågan från Di varför First North mosat Stockholmsbörsen under coronakrisen:

ANNONS
ANNONS

”Det är fler privatpersoner bland investerarna och de kan hitta aktier som kan vara mindre konjunkturkänsliga och mer företagsspecifika. First North är inte så institutionstungt och påverkas inte lika mycket när det är utflöden ur fonder.”

Källa: Di.se