Det är rabatt på Investor-aktien som har mer att ge, tror aktieproffs som Dina Pengar i Expressen pratat med.

ANNONS

Trots att Investor, en av landets populäraste aktier, gått superstarkt på börsen tror aktieproffs att bolaget kan leverera mer avkastning till sina aktieägare.

”Investor har en rabatt just nu på närmare 11 procent”, säger Michaela Berglund, vd på Feminvest, till Dina Pengar.

”Med en tung exponering mot industrin och mindre innehav med potential har aktien varit attraktiv, men även exponeringen mot EQT har sannolikt gillats av investerarna. Ett fortsatt högt köptryck kan ta aktien något högre upp under november månad”, fortsätter Michaela Berglund i artikeln.

Historiskt bra investering

Även Marcus Lindblad, som driver sajten Sparacash.se, tror att Investor kan fortsätta stiga på börsen.

Bolaget har varit en historiskt bra investering och så kommer det fortsätta vara, bedömer han.

”Investor gick upp väldigt mycket förra veckan efter att de blev inkluderade i MSCI Global Standard-Indexet. Investor har varit en väldigt bra investering historiskt sett och kommer fortsätta vara det men tänk på att den senaste uppgången är på grund av att ett tillfälligt köptryck när de blivit inkluderat i indexet”, säger Marcus Lindblad på Dinapengar.se är experterna även uttalar sig om den höga inflationen kontra sparandet i bland annat fonder.

Investmentbolaget Investor, som funnits i mer än 100 år, har kontrollerats av familjen Wallenberg ända sedan bolaget drog i gång 1916.

ANNONS
ANNONS

Investor förvaltar röststarka aktier i framför allt svenska bolag.

Läs även: Här är senaste aktieköpen av Warren Buffett [Dagens PS]