Dagens PS

Proffsets rabatt-tips: Fynda investmentbolag

Investor
Investors vd Johan Forssell. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 14 feb. 2023Publicerad: 14 feb. 2023

Till Di säger aktieexperten att investmentbolag är “superheta” och hissar två klassiska svenska investmentbolag men även fyra utländska bolag som tycks ha gått spararna obemärkt förbi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Wallenbergs Investor men även Industrivärden lyfts fram i Dagens Industri av Marcus Fridell, författare till boken: “Bygg en förmögenhet: investera i investmentbolag”.

Även om rabatterna inte är så extremt höga som tidigare i de två nämnda klassiska investmentbolagen är det just nu drygt 10 procents rabatt på aktierna, konstaterar experten.

Proffset: Bra bas i aktieportföljen

“De båda bolagen fungerar gott och väl som en bas i en aktieportfölj och passar för den som är ute efter ett okomplicerat aktiesparande”, säger han bland annat till Di.

Den som är på jakt efter riktiga fynd bland bolagen bör blicka utomlands. Han pekar på Wendel i Frankrike, Groep Bruxelles Lambert i Belgien, Sonae i Portugal och Exor som nu återfinns på den nederländska börsen, tidigare var bolaget listat på börsen i Italien, framgår det i artikeln.

Här kan du handla med investmentbolagen

Ovan nämnda kvartett går dessutom att handla hos svenska nätmäklare men spararna verkar ha missat det, enligt börsgurun som understryker att det handlar om robusta investmentbolag med rabatter på mellan 30 och 50 procent och där utdelningarna och direktavkastningen attraherar stort.

Han framhåller att det går att köpa aktier i de flesta av investmentbolagen som han tipsar om via Spiltans globalfond investmentbolag.

ANNONS

Läs även: Fondsparande: Så kan kvinnor öka avkastningen 100 000-tals kronor

Läs också: Börsguru: Bra uppsida men jaga inte rallyn

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS