SvD Börsplus tar bort köprådet för klädkedjan Kappahl efter att bolaget missade den egna vinstvarningen i rapporten för det första kvartalet och att utvecklingen i klädhandeln snabbt förändrats till det sämre vilket tydligt framgår när man tittar på MQ.

”Vi tipsade i november om ett kortsiktigt köpläge i klädbolaget Kappahl. Utgångsläget försämrades dock snabbt när bolaget helt missade den egna vinstvarningen samtidigt som klädmarknaden havererat. Vår tes infriades inte och vi tar bort köprådet”, skriver tidningen.

Samtidigt råder SvD Börsplus sina läsare att sälja MQ-aktien. Bolagets rapport som presenterades under fredagen förra veckan var så svag att den överraskade både marknad och ledningen själva.

”Utvecklingen i klädbolagets senaste kvartalsrapport är så häpnadsväckande dålig att idén om en svensk butiksdöd nu måste tas på allvar. Vi hittar inga ljuspunkter och för MQ väntar nu rejäla krafttag och nedläggningar av olönsamma butiker. Aktien lockar endast den mest våghalsige av investerare, om ens det”, skriver SvD Börsplus Daniel Hniopek.

ANNONS
ANNONS