Börsveckan rekommenderar köp av fastighetstrion Balder, Heba och Castellum samt Storytel i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Klövern och Fabege.

Fastighetsbolaget Balders aktie har straffats lika hårt i börsnedgången som branschkollegor med mycket stor kontorsexponering och detta trots en hög andel hyresbostäder med lägre risk. Den kursreaktionen är omotiverad, anser Börsveckan som ger köpråd för aktien.

Fastighetsbolaget Klövern satsar på tillväxt utanför Sverige och stora projektvinster kan ligga i korten. Den finansiella risken ser dock ut att vara högre än för sektorn i genomsnitt. Tidningen föredrar de mer säkra korten i fastighetsbranschen och väljer att avvakta med Klövern.

Fastighetsbolaget Fabege med inriktning på Stockholm handlas till en rejäl substansrabatt men en risk är att en femtedel av hyresavtalen ska omförhandlas i år. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

ANNONS
ANNONS

Fastighetsbolaget Heba har en låg belåning relativt sektorn och en trygg intjäning tack vare exponeringen mot hyresbostäder. Tidningen ser årets kursfall som ett bra tillfälle att köpa aktien till en långsiktig portfölj.

Fastighetsbolaget Castellum är en pålitlig utdelare med en stark balansräkning som därtill handlas till en hög substansrabatt. Börsveckan tror att aktien är ett bra val på en orolig börs och ger köpråd.

Ljudbolagsbolaget Storytel har med fler länder, fler abonnenter och en vältajmad nyemission
riktigt bra tillväxtutsikter. Lönsamheten laggar dock och som investerare måste man vara långsiktig. Tidningen höjer sitt råd till köp, från avvakta i analysen för exakt ett år sedan.