Det anser Kepler Cheuvreux och hissar nu investmentbolaget.

Den tyska e-handelsbjässen Zalando vinstvarnade som Dagens PS skrev i går, tisdag, vilket fick storägaren Kinneviks aktie att rasa med nästan 8 procent.

Att vinstvarningen kom från Zalando – som nu också får ett köptips, från Pareto – har mest sin förklaring i den ovanligt varma sommaren, det torde inte få några långtgående följder, resonerar Kepler Cheuvreux, som därmed sätter en köprekommendation från tidigare behåll på storägaren Kinneviks aktie med en nedjusterad riktkurs till 306 kronor från tidigare 320 kronor; på tisdagen stängde aktiekursen på 267 kronor, framgår det på Privata Affärers sajt.

Kepler Cheuvreux slår fast att Zalando är ett långsiktigt innehav för Kinnevik, ”och ett kvartalsresultat ändrar inte det strategiska tillväxttemat”, heter det i analysen, där man också lyfter fram att Kinnevik haft hög aktivitet på investeringsfronten under året, inte minst när det gäller bolag verksamma inom just e-handel.

Och även om analysfirman anser att förvärven inte är så stora utan tvärt om små, så bedöms Kinnevik med sina nya partner ha ”en stark tillväxtpotential på lång sikt”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Uppdaterad analys: Vinstvarning oroar [DagensPS.se] >