Kinnevik beslutar att dela ut innehavet i den tyska nätmodehandlaren Zalando till aktieägarna. ”Det gör att vår portfölj blir ännu mer attraktiv”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev.

Det har gått elva år sedan Kinnevik investerade i Zalando för första gången.

I dag äger Kinnevik 21 procent av Zalando och innehavet står för runt 40 procent i portföljen. Nu vill Kinnevik öka exponeringen mot de yngre tillväxtbolagen i portföljen.

Attraktiv portfölj

”Det gör att vår portfölj blir ännu mer attraktiv. Utskiftningen har också att göra med den mognad vi ser i Zalando. Bolaget har ett bra år bakom sig och en bra strategi som marknaden uppskattar”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev till Di.

Det går bra för Zalando och aktien har stigit med över 100 procent på Frankfurtbörsen de senaste tolv månaderna.

Kinneviks attraktionskraft kommer öka ytterligare när Zalando är borta ur portföljen. Det säger John Hernander, förvaltningschef på Nordea Fonder.

”Det här gör Kinnevik mer unikt på börsen i och med att en större del av portföljen som kommer från innehav som andra investerare inte kan replikera”, säger han.

Stark framtidstro

Georgi Ganev klargör vidare att han har en stark framtidstro på Zalando, och han säger att Kinnevik ”kommer att fortsätta leta nya spännande investeringar inom de digitala sektorerna som vi jobbar med”.

ANNONS
ANNONS

”Men vi kommer också att vara långsiktiga ägare i de bolag som vi har investerat i”.

Läs mer: Ratosveteran pekas ut som ny ordförande för Kinnevik