Börsveckan rekommenderar köp av Generic, Zetadisplay, Prevas och Kungsleden i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Trianon, CTT Systems, Readly och Exsitec. ”Denna vecka ökar vi lite i SBB och Embracer, två innehav vi känner oss beväma med att äga under hösten”, skriver Börsveckan om sin portfölj.

ANNONS

Det lilla bolaget Generic växer omkring 15 procent och vinsten stiger mer än dubbelt så mycket tack vare en digital skalbar affärsmodell. Aktien är högt värderad men har ändå mer att ge, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Zetadisplay har drabbats av coronapandemin och motvinden för fysisk detaljhandel, vilket lett till att nyförsäljningen tagit stryk. Marknaden för digitala skärmar och tillhörande mjukvara bedöms ändå växa på sikt. Tidningen bedömer att värderingen är attraktiv och ger köpråd.

It-konsulten Prevas lönsamhet har lyft rejält det senaste året. ”Till en värdering drygt nio gånger rörelsevinsten finns det mer att hämta. Vi upprepar köprådet”, skriver Börsveckan.

Kungsleden uppges utstråla optimism

Fastighetsbolaget Kungsleden tuffar på trots coronapandemin. Bolaget har solida finanser och ser ut att kunna uppvisa god tillväxt de kommande åren, trots osäkerheten kring kontorslokaler. Den återupptagna utdelningen utstrålar också optimism, bedömer tidningen och ger köpråd.

Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har haft en välförtjänt uppgång det senaste året. Aktien är rimligt värderad och nu är det vänteläge, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

Flygplansindustrin har stor överkapacitet och lång väg tillbaka efter coronapandemin med stor. Det drabbar CTT Systems som tillverkar utrustning som reglerar luftfuktigheten i flygplan. Tidningen ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Här kan ni ta hem vinsten

Digitala magasinbolaget Readly steg i börsdebuten förra veckan. Börsveckan bedömer att det är läge att ta hem vinsten för dem som fick tilldelning i nyintroduktionen. Rådet för övriga är avvakta.

It-bolaget Exsitec gjorde som förväntat succé i sin nyintroduktion på First North i förra veckan. ”Den som fått tilldelning kan gott ta hem vinsten. För andra som inte fått tilldelning är det vänteläge”, skriver tidningen och ger rådet avvakta.