ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

Mats Qviberg: "Efter HQ har jag haft en del sjukdomar"

Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 22 nov. 2021
Mats Qviberg sjukdomar
Finansmannen Mats Qviberg berättar öppenhjärtigt i en Di-intervju om alla sjukdomar som drabbat honom efter HQ. (Foto: TT)

Finansmannen Mats Qviberg berättar öppenhjärtigt i en Di-intervju om alla sjukdomar som drabbat honom efter HQ, däribland en hjärtinfarkt.

ANNONS
ANNONS

Förra julen fick Mats Qviberg, 68, en hjärtinfarkt i skidliften i Åre.

Det var “ganska traumatiserande”, säger han.

Men hjärtinfarkten är inte det enda som drabbat honom.

“Efter HQ har jag haft en del sjukdomar. Jag har haft cancer, diskbråck och i början på året en hjärtinfarkt. Jag har fått min beskärda del av det som visar att åldern tar ut sin rätt”, säger den kände finansmannen Mats Qviberg i en intervju med Dagens Industri.

Döden skrämmer honom emellertid inte. Tvärtom är han inställd på att den kommer en dag.

Och livet har heller inte blivit tyngre mentalt efter sjukdomarna. Snarare tvärtom, det har stärkt honom och gjort livet “roligare”, säger han.

Drar liknelser med kalla kriget

Inflationen, som han också dryftar, tror Qviberg kommer att bestå lång tid framöver och pekar på att globaliseringen och den gränslösa världshandeln stannat av, vilket påminner honom om hur det var under kalla kriget.

Hans motstånd till höga skatter består även det. Men Sverige kan tacka de höga skatterna för att vi fått fler entreprenörer och nya bolag som skapat ett välstånd, anser han.

När det gäller många småspararna och börsen varnar han för våghalsiga spekulationer och menar att det indikerar att marknaden är “sjuk”.

Läs hela intervjun med Mats Qviberg på Di.se.

För ett år sedan ganska exakt varnade Qviberg för att börsen kunde drabbas av en “olycka” med motiveringen att banker var så lågt värderade.

Så här löd hans argument då för det när han intervjuades av Di-TV, vilket Dagens PS uppmärksammade:

“Det intressanta med banker är att de betraktas som väldigt lågt värderade. Det sker alltid när en olycka ska hända på börsen”.

Läs även: Mats Qviberg skällde ut bolag – och nu har det vänt

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

SaltX har utvecklat en elektrifieringsteknik för utsläppstung industri såsom kalk- och cementindustrin, som möjliggör en tillverkningsprocess fri från CO2-utsläpp. Bolaget har fått ett kommersiellt genombrott med betydande beställningar och intresset för tekniken är stort. Nu genomför bolaget en företrädesemission, sista möjlighet att teckna är 25/9 2023.

Läs mer & teckna här