Bettingbolaget Leovegas rapporterade i dag för det andra kvartalet och bjöd på en solid tillväxt och har inlett det tredje kvartalet bra, trots det var aktien ned som mest elva procent under onsdagen.

Börsplus

Sedan Börsplus gav en köprekommendation på Leovegas för tre månader sedan är aktien upp 25 procent, trots dagens nedgång.

Under det andra kvartalet växte Leovegas med åtta procent organiskt, jämfört med 27 procent samma period föregående år, vilket är bra siffror med tanke på det tuffa marknadsklimatet.

Det som imponerar med Leovegas är att de har en bra marknadsmix där ingen marknad står för mer än 20 procent av intäkterna.

Marknadsklimatet är tufft inom spelsektorn men att aktien i dag sjunker elva procent tycker Börsplus är oförtjänt. De upprepar därmed sin köprekommendation för den som vill ta lite risk.

Kepler Cheuvreux

Även Kepler Cheuvreux stämmer in i att Leovegas rapport var stark och förväntar sig att konsensus höjs med 5-10 procent.

Även aktien bedöms kunna öka lika mycket framgår det av en kommentar där köprekommendationen och riktkursen 62 kronor upprepas.

ANNONS
ANNONS

Pareto

I en kommentar beskriver Pareto att Leovegas redovisade ett starkt andra kvartal med både intäkter och ebtida-resultat som överträffade förväntan.

Den nordiska regionen presterade starkt och Leovegas fortsätter utöka sin marknadsandel i Sverige.

Den brittiska marknaden visade på en svagare utveckling men verksamheten i resterande delar av världen fortsatte även den växa starkt.

Pareto ser det som en mycket solid rapport men kommer till följd av en något svagare försäljning och högre löpande kostnader sänka sina estimat med upp till 5 procent. Man fortsätter ha en köprekommendation med riktkursen 50 kronor.