Dagens PS

Kursexplosion i aktien från pricksäkra nestorn

börsvinnare månad
Truecaller fortsätter övertyga på börsen och är dagens kursraket. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 17 jan. 2020Publicerad: 17 jan. 2020

Har rusat 165 procent. Här är hela listan med favoritaktier samt hans nya, presumtiva kursraketer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Marcus Hernhag, författare och utdelningsexpert och mest känd från tidningen Privata Affärer, har i tre tidigare omgångar levererat köptips i Dagens Industri, från oktober 2018 samt i februari och i juli 2019, skriver tidningen.

Vid dessa tillfällen lyfte han totalt fram nio favoritaktier, varav en av aktierna, Evolution Gaming, utmärker sig med en formidabel kursexplosion.

“Den är upp 165 procent sedan dess. Det är lite roligt”, säger Hernhag ödmjukt till Di, som berättar att även Castellums och Wihlborgs aktier – som börsproffset tipsat om – stuckit i väg upp med 46 respektive 45 procent.

Marcus Hernhag fortsätter rekommendera börsplacerare att exponera sig mot hans nia populäraste aktier. Men han bjuder även på tre nya tillskott i den i första hand långsiktiga portföljen: Skistar, Stora Enso och Capman, det sistnämnda bolaget uppges vara Finlands motsvarigheten till svenska riskkapitalbolaget EQT.

Observera att rådet är att det även att lägga sig på kort horisont i några av fallen.

Alla aktierna är för övrigt så kallade högutdelare, så du som vill investera på börsen kanske ska skugga det erfarna börsproffset, som bland annat säger så här i Di-artikeln:

“Man kanske ska vara underviktad i banker jämfört med börsindexet, men det är inte fel att komplettera med lite bank. Man kan ha exempelvis 5 procent storbanker”.

Här är alla Hernhags favoritutdelare: Skistar, Stora Enso, Capman, ABB, Softtronic, Swedish Match, Alfa Laval, Sampo, Wihlborgs, Castellum, Evolutions Gaming och Intrum.

ANNONS

Källa: Di.se.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS