Aktiespararen rekommenderar köp av Electrolux, Inwido, Doro, Immunovia, danska Pandora, Stora Enso, SCA och Nordic Waterproofing i årets sista utgåva av tidningen, där inga avvakta eller säljråd lämnas.

ANNONS

Omstruktureringen av Electrolux skapar värden som summerar till 280 kronor. Risken är tillräckligt låg för att uppsidan ska motivera ett köpråd, bedömer Aktiespararen.

Inwido har haft en allt annat än rolig börsresa de senaste åren. Såväl externa som interna motgångar har satt sina spår. Den billiga aktien är värd en ny chans för den riskvillige, anser tidningen som lämnar köpråd med riktkurs 82 kronor.

Doro rör på sig åt rätt håll och tiden är inne för att den nedtryckta aktien ska få en rättvis bedömning. Värderingen är låg och Aktiespararen ger köpråd för aktien.

Bioteknikbolaget Immunovia har en livräddande produktlansering som troligen också blåser nytt liv i aktien. Tidningen anser att aktien är köpvärd i mindre doser upp till 180 kronor.

Danska Pandora kommer förr eller senare att komma upp i värde. Ny ledning på plats gör samtidigt tajmningen knepig i smyckestillverkaren. Aktiespararen bedömer att bolaget i en normal marknad har förutsättningar att värderas upp med 20 procent under kommande år.

ANNONS
ANNONS

Skogsbolagen har gynnats av måttot desto högre andel levande skog i balansräkningen desto bättre. SCA segrar i skogskampen men Stora Enso reser sig strax. Tidningen bedömer att bägge bolagen är långsiktigt köpvärda.

Taktätningsbolaget Nordic Waterproofing har en stark marknadsposition, god kassagenerering och förbättrade marginaler. Aktiespararen ser fortsatt uppsida, den senaste kursuppgången till trots. Rådet blir att köpa aktien med en riktkurs på 115 kronor.