Börsveckan rekommenderar köp av Momentum, Maxfastigheter, Stille och CAG Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Collector och TF Bank. Börsveckan tar också in Instalco och Jetpak samt säljer finska Fortum i sin portfölj.

Storägaren Nordstjernan gör slag i saken och fusionerar Swedol in i Momentum. Det nya bolaget ser attraktivt värderat ut, bedömer tidningen som tror att chanserna att slå index är goda. Börsveckans råd blir att köpa Momentum.

Maxfastigheter på First North är något så ovanligt som ett fastighetsbolag som handlas med generös rabatt. Investmentbolaget Öresund är största ägare och direktavkastningen är god nära 4 procent. Tidningen ger köpråd för aktien.

Nischbanken Collector har varit en besvikelse sedan börsnoteringen och aktien har backat även i år. Värderingen ter sig rättvis för den som tror på ökade kreditförluster givet konjunkturutsikterna, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Nischbanken TF Bank har levererat enligt tidningens förväntningar och aktieägarna har blivit rikligt belönade under resan. Börsveckan tror dock att festen är över för denna gång. Tidningen tar hem vinsten och slopar sitt tidigare köpråd. Det nya rådet blir avvakta.

Medicinteknikbolaget Stilles delårsrapport för tredje kvartalet bjöd på såväl hög tillväxt som god lönsamhet. Framtidsutsikterna är också goda. Tidningen bedömer att aktien är fortsatt köpvärt trots kursuppgången.

IT-konsulten CAG Groups delårsrapport visade på negativ organisk tillväxt samtidigt som lönsamheten förbättrades, vilket sammantaget gav en vinstökning i tredje kvartalet. Aktien värderas för lågt bedömer Börsveckan och upprepar sitt köpråd för aktien.