Börsproffs hjälper dig stuva portföljen på en kraftigt svängig marknad och med en kommande rapportperiod som väntas bli skakig.

Dagens Industri har intervjuat två experter som delar med sig av sina utsikter för börsen under rådande pandemi.

”Jag kan tänka mig att byggbolagen har klarat sig ganska bra. Många byggprojekt har kunnat köra på under hela kvartalet, och det var en bra vinter. Rena byggbolag tror jag kommer att komma in helt okej”, säger Anders Rudolfsson, aktiemäklare på DNB, till Di som uppger att bolagsanalytikerna på DNB tipsar om varsitt bolag inom sina respektive sektorer.

Proffsens hissar sina favoritaktier

Förutom Byggmax och Husqvarna, som Anders Rudolfsson lyfter, nämns Autoliv, Boliden, Coor Service Management, IAR Systems, Loomis, Millicom, Netent, Sandvik, SEB och Volvo.

Men även HMS Networks och Pandox får förtroendet av Anders Rudolfsson, framgår det.

Det handlar alltså om bolag som kan komma att uppvisa stå starkare än sina konkurrenter under coronakrisen.

När det gäller verkstadsbolag har estimaten sänkts, revideringarna som DNB gjort för verkstadsbolag är ned med 30-60 procent, berättar Anders Rudolfsson i artikeln.

Robert Oldstrand, marknadsstrateg på Swedbank, förklarar bland annat att bolagens rapporter kommer att vara färgade av nyheter om coronavirusets utveckling.

Han säger till Di att en del bolag har mindre att ta igen än andra, vilket kan öppna för köptillfällen under rapportfloden.

ANNONS
ANNONS

”Några av dem har kanske varit lite dyra innan virusutbrottet, så där finns en chans att komma in i kvalitetsbolag som kanske har en tillväxtpaus, snarare än ett tillväxtstopp. Det handlar mycket om digitalisering, automation och annat som kan tänkas fortsätta som megatrender när det här har blåst över”, resonerar Robert Oldstrand.

Till småsparare är proffsens råd att inta en restriktiv position under rapportperioden, det är inte läge för riskfyllda chanstagningar.

Läs även: Rådet till småsparare: Chansa inte på börsen nu [DagensPS.se] »