Sektorrotationen fortsätter och Carnegies aktiechef tipsar i Dagens Industri om börsraketer att köpa direkt och i nästa tech-rekyl.

ANNONS

Hårt pressade teknikaktier rekylerade uppåt i USA i går, tisdag, däribland Tesla-aktien som rusade med 19,6 procent.

”Man ska inte se det som att rotationen är klar. Det kommer att komma dagar när tech- och tillväxtbolag studsar tillbaka, men än så länge är det fortsatt fokus på värdebolag”, säger Carnegies aktiechef Karl Hedberg, som bland annat tycker att bygghandlaren BHG, tidigare Bygghemma, i dag kommit ner på ”intressanta nivåer”.

Bolaget beskrivs som en coronavinnare och aktien uppges vara upp runt 126 procent på ett år, men har sedan fallit cirka 25 procent från toppnoteringen.

Rabatten lockar

Karl Hedberg anser att aktien är attraktiv, uppsidan kvarstår, säger han.

”Den handlas med för stor rabatt jämfört med andra e-handlare. En rimlig förväntan är att den ska kunna gå 30 procent”, säger han till Di.

Ett bolag som sysslar med mobilintegrering, Sinch, och mjukvarubolaget Fortnox åtnjuter också proffsets förtroende.

Dessa aktier lämpar sig att plocka upp i nästa rekyl, säger Carnegies aktiechef till Di och spår att aktierna kan stiga 40-50 procent ”när sektorrotationen börjar avta”.

Autoliv, som sorterar under kategorin värdeaktier, får också tipset.

Karl Hedberg tror, säger han i Di-artikeln, att uppsidan i Autoliv är 25-30 procent.

ANNONS
ANNONS

”Autoliv har en relativt låg värdering och har släpat efter annat i industrisektorn och vi tror att fordonsindustrin står inför en flerårig återhämtning.”

Läs hela Di-artikeln.

Läs även: Nytt Tesla-rally på Wall Street [DagensPS.se] »