Stefan Perssons storköp i H&M-aktien har fått klädjätten att sluta falla handlöst.

Persson köpte aktier för 21 miljoner i det egna bolaget. Han äger nu aktier till ett värde av nästan 107,5 miljarder kronor.

Men Frida BrattDina Pengar tror att upphämtningen är tillfällig:

ANNONS
ANNONS

”H&M var sena på bollen i den branschomfattande omställningen från fysisk till digital försäljning. Därtill har kollektionerna inte imponerat på många bedömare, och nya reor för de uppbyggda lagren är att vänta. Ombyggnaden av de slafsigt sorterade fysiska H&M-butikerna kostar pengar, samtidigt som H&M är ett av de bolag som drabbas värst av en svag krona. Med andra ord finns skäl till fortsatt tvivel. H&M-raset har slagit hårt mot många svenskars plånböcker. Dels har H&M länge varit en populär folkaktie, som varit något av en grundbult i många vanliga svenskars aktieportföljer. Den som vid aktiens kurstopp i februari 2015 hade ägt aktierna sedan millennieskiftet hade då fått se värdet på sin investering öka med över 200 procent. Nu är facit ett ras med 60 procent sedan februari 2015 fram tills i dag”, skriver hon i en analys på tisdagen.

Dagens PS har förstås berättat om Stefan Perssons storköp i H&M på senare tid. Vi uppmärksammade också när H&M-grundaren Erling Perssons barnbarn, Stefan Bengtsson, minskade sitt aktieinnehav i klädbjässen med nästan 50 procent.