Börsveckan rekommenderar köp av Nordic Waterproofing, Recipharm och Xvivo Perfusion i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för C-Rad, Enad Global 7, Zutec, Nilfisk, Acrinova och Zaptec. Börsveckan tar också in Volvo i sin portfölj. Det var årets sista utgåva av tidningen som är tillbaka den 18 januari nästa år.

ANNONS

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing värderas försiktigt på relativt defensiva antaganden framöver. Bolaget växer fint och med stigande lönsamhet. Den starka balansräkningen ger också förvärvsutrymme. Börsveckan ger köpråd på tolv månaders sikt.

Kontraktstillverkaren Recipharm har expanderat kraftigt de senaste åren och som ett kvitto på bolagets starka ställning kom nyligen ett viktigt avtal, kontraktstillverkaren av Modernas covidvaccin. Värderingen är lite åt det höga hållet, men Recipharm förtjänar en premievärdering, anser tidningen och ger aktien ett förnyat köpråd.

Covidpandemin har slagit hårt mot C-Rad, som tappat intäkter i år, men orderingången har tagit fart på nytt och utsikterna för 2021 är goda. Det finns ett uppdämt behov inom vården som måste åtgärdas. Börsveckan bedömer att värderingen är en smula ansträngt och ger rådet avvakta.

Här kan du vila på hanen

Spelbolaget Enad Global 7 har snabbt nått ett börsvärde på 8 miljarder kronor efter en häftig förvärvsresa. Marknaden verkar inte se några risker och institutionerna hejar ivrigt på. Tidningen bedömer att det inte är självklart att EG7 blir ett nytt Embracer och ger rådet avvakta.

Xvivo Perfusion lyckades med hjälp av en riktad nyemission förvärva Organ Assist och bolaget blir därmed bli först i världen med produkter inom samtliga transplantationsområden. Det är ett djärvt drag och förutsättningarna att lyckas är goda, anser Börsveckan som tycker att aktien är värd ett chansköp.

Byggbranschen är i startgroparna inför en digitalisering och lilla Zutec har en intressant nisch inom området. Genombrottet närmar sig sakta men säkert. Tidningen bedömer att bolaget har mycket kvar att bevisa och väljer att avvakta.

Danska städ- och maskintillverkaren Nilfisk genomför ett stort omstruktureringsprogram för att vända den negativa trenden. Det är upp till bevis, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Sydsvenska fastighetsbolaget Acrinova handlas till 20 procents substansrabatt trots ambitiösa tillväxtplaner. Tidningen vill syna ytterligare några delårsrapporter och väljer att avvakta i dag.

Norska Zaptec har rusat 130 procent sedan noteringen i oktober. Bolaget tillverkar laddboxar och investerarna kastar sig över allt som berör elbilstrenden. Värderingen i rimligt i dagsläget, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.