Dagens PS

Stjärnförvaltarnas vändning – spöade jämförelseindex

Henrik Didner
Henrik Didner säger att han och Adam Gerge nu ska blanda sig i mer i Aktiefonden, som noterar sämsta avkastningen av alla Sverigefonder de senaste fem åren i PPM-systemet.
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 19 jan. 2021Publicerad: 19 jan. 2021

Förra året blev vändningen för Didner & Gerges Sverigefond som slog sitt jämförelseindex. Förvaltarna ser positivt på aktiemarknaden under 2021.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Didner & Gerges Aktiefond har några tunga år bakom sig. Men 2020 vände det för en av de största Sverigefonderna, som hade en fondför­mögenhet på knappt 37 miljarder kronor vid årsskiftet och över 200 000 sparare.

Nöjda med utvecklingen

Didner & Gerges Sverigefond avkastade 16,6 procent i fjol, och det var det första året som Carl Bertilsson och Simon Peterson förvaltade fonden. De är nöjda med utvecklingen under året.

”Det var också glädjande att flertalet av de nya innehaven i portföljen presterade bra under året”, säger Carl Bertilsson till Di.

Carl Bertilsson och Simon Peterson gjorde omfattande förändringar i innehaven, och plockade bland annat in 15 nya bolag, där industrikoncernen Indutrade bidrog mest till resul­tatet.

”Indutrade är en industri­koncern som växer kontinu­erligt genom förvärv av väl­skötta och mindre entreprenörsdrivna bolag. Affärs­modellen visade verkligen styrka under året”, fortsätter Carl Bertilsson.

Håller i sig

Aktiemarknaden kan hålla i sig även under 2021. Simon Peterson nämner några orsaker varför det ser ljust ut.

ANNONS

”Under den andra vågen tyder det mesta på att de flesta innehaven i portföljen klarar sig relativt bra. Samtidigt pågår den underliggande återhämtningsfasen i många sektorer, vi har vaccin som rullas ut, samt att vi har rekordstora stimulansåtgär­der”, säger han.

Läs mer: Henrik Didner: ”Tråkig aktie spännande”

 

 

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS