Börsveckan rekommenderar köp av Xbrane Biopharma och sälj av Medicover i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet teckna inte Jetpaks nyintroduktion samt rådet avvakta för norska Tomra och Vitrolife.

Xbrane Biopharma är ett intressant bolag och det som talar för aktien är en attraktiv mix av risk/chans med hög sannolikhet för godkännande. Därtill är biosimilarer ett område med stor tillväxtpotential. Vidare har bolaget redan partnerskap med Stada och har redan erhållit delfinansiering vilket är ett kvalitetssignum. ”Vår bedömning är att chanserna överväger och rådet blir köp med brasklappen att risken är relativt hög”, skriver Börsveckan.

Logistikföretaget Jetpak noteras under veckan på First North. Värderingen ser överkomlig ut, men erbjudandet lämnar mer att önska. ”Med ett brett teckningsintervall utan ankarinvesterare är dessutom värderingen osäker så vårt råd är att avstå från att teckna och istället invänta marknadens reaktion”, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS

Kvalitetsbolaget Tomra har gått starkt på börsen efter ett förvärv och ett positivt besked från EU. Värderingen ställer dock krav på fortsatt expansion. Börsveckan ser sammantaget risk/rewarden som förhållandevis neutral där både uppsidan liksom nedsidan är begränsad och väljer därför att avvakta.

Vård- och diagnostikbolaget Medicovers rapport för det tredje kvartalet visade på en svagare lönsamhet efter sänkta ersättningsnivåer i Tyskland. Framåtblickande blir ett majoritetsägande av indiska Maxcure viktigt. Aktien har stigit med 40 procent sedan Börsveckans köpråd i april, men värderingen är nu ganska rättvisande, anser tidningen som säljer aktien och tar hem en fin vinst.

Vitrolife har kontinuerligt utvecklat sin teknologi inom IVF och steg för steg raffinerat produktplattformen. Det har inneburit hög tillväxt, hög lönsamhet och därtill en allt starkare marknadsposition. Med unik teknologi kommer konkurrensfördelar. ”Vi gillar bolaget men menar att aktien är för högt värderad. Avvakta med Vitrolife”, skriver Börsveckan.