Dagens PS

Fem glödheta köptips från Börsveckan

Börsveckan är ute med ett nytt nummer och har vaskat fram en hel serie med glödheta aktier. (Foto: TT)
Börsveckan är ute med ett nytt nummer och har vaskat fram en hel serie med glödheta aktier. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 24 feb. 2020Publicerad: 24 feb. 2020

Börsveckan rekommenderar köp av Jetpak, Instalco, SBB, GHP och Byggpartner i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta tör Maxfastigheter, CAG Group, Nolato och Footway,

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Budfirman Jetpak ökar lönsamheten och gör nu ett intressant förvärv i Danmark som kommer bidra med stark tillväxt 2020. Värderingen är låg och en direktavkastning på 6 procent lockar. Börsveckan ger köpråd och ser potential på upp till 90 kronor på tolv månaders sikt.

Fastighetsbolaget Maxfastigheter kommer med ett finurligt finansierings- och utdelningsförslag till sina stamaktieägare. Tidningen bedömer att teckningsuniten är svårvärderad och ger rådet avvakta.

Konsultbolaget CAG Group kom med en svag rapport för det fjärde kvartalet där intäkterna minskade och lönsamheten föll. Börsveckan landar i rådet avvakta och säljer aktierna i sin portfölj.

Plastspecialisten Nolato från Torekov är ett välskött bolag och aktien har återhämtat sig från bottennivåerna för drygt ett år sedan. Inledningen av året kan dock bli turbulent till följd av en stor Kinaexponering. Tidningen väljer att avvakta i dagsläget.

Förvärvsmaskinen Instalco växlade upp tempot rejält under 2019 och levererade en ökning av rörelseresultatet på mer än 30 procent. 2020 ser också ut att bli ett starkt år. Börsveckan upprepar sitt köpråd från i höstas.

Fastighetsbolaget SBB har seglat upp som en av de största aktörerna i Norden inom samhällsfastigheter som möter ett stadigt ökat behov. Aktien lockar alltjämt i ett längre perspektiv. Tidningen tror att 2020 blir ett starkt år för bolaget och upprepar sitt köpråd.

Footway lägger bud på Sportamore. Affären motiveras av stora synergier och affären ser lovande ut ur Footways perspektiv. Börsveckan slopar sitt säljråd för Footway och väljer att avvakta tills om/när affären går igenom.

Vårdbolaget GHP:s bokslut var sämre än tidningens förväntningar. Det var i synnerhet kärnverksamheten med specialistklinikerna i Norden som hade en lägre lönsamhet. Börsveckan bedömer att kvartalet var ett tillfälligt hack i kurvan och behåller sitt köpråd.

ANNONS

Byggbolaget Byggpartners intäkter var lite sämre än väntat medan lönsamheten var klart bättre. Värderingen är låg och aktien har mer att ge, bedömer tidningen och upprepar sitt köpråd.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS