Hissbolaget Alimak är värt ett köp skriver Dagens Industri som bland annat lyfter fram nya ägaren Latour som ett viktigt argument för varför man bör plocka upp aktien.

ANNONS

Andra faktorer som talar till företagets del är att en marginalförbättring hägrar när integrationen av förvärvade Avanti Wind Systems och Facade Access Group genomförts.

Hittills har Alimak testat med att lyfta marginalen för de nya företagen inom eftermarknadstjänster, en kategori som är extremt lönsam för Alimak men som de två nya företagen saknat. Satsningen med detta har hittills stött på utmaningar men bör resultera i högre marginaler på sikt när det hela faller på plats.

Den sista faktorn som går Alimak till hands är konjunkturen. Företaget är globalt exponerat och är sencykliskt. Här ser Di fördelar för Alimak när investeringarna i viktiga sektorer som olja och gas samt gruvindustrin nu ser ut att ha bottnat och börjat växa från låga nivåer.

ANNONS
ANNONS

Alimaks resultat för det första kvartalet togs inte emot väl av marknaden och jämförelsetalen för det andra kvartalet är tuffa. Därför kan en skakig resa vänta framöver men enligt Di finns det en god uppsida för företaget om det klarar av att leverera på sina finansiella mål. För den långsiktiga placeraren är Alimak en köprekommendation, skriver Di.