Kursklyftan mellan bolagen på Stockholmsbörsen har blivit mycket stor under coronapandemin. Nästan vart tionde bolag har stigit med minst 50 procent sedan krisen slog till , lika många har förlorat minst en tredjedel av börsvärdet.

Men vissa förlorare har sannolikt fått för mycket stryk. Dagens Industri har gått igenom aktierna som rasat mest i krisen och hittar tre som borde rekylera upp när dammet väl lagt sig. Det skriver tidningen i onsdagens utgåva.

Ser potential i särskilt tre aktier

Coronapademin har skapat en tudelning av börsen där tillväxtbolag lockar medan andra aktier ratas. Marknaden spår att coronaeffekterna är beständiga. Inga träd växer dock till himlen. I relativa termer är många av börsförlorarna köpvärda, bedömer Dagens Industri.

Den svaga utvecklingen för bolag som Scandic Hotels, Haldex och Collector är begriplig då bolagen tvingas till nyemissioner som ger utspädning om bolaget lyckas återgår till samma vinstnivå som innan coronakrisen.

ANNONS
ANNONS

”För Cloetta, Duni och Millicom borde det däremot finnas en uppsida på börsen, i alla fall i relativa termer, när dammet har lagt sig”, skriver tidningen.