Di "bottenfiskar": Fem aktier som borde rusa

Uppdaterad: 24 aug. 2018Publicerad: 24 aug. 2018
Nobia får ett neutralt råd av experterna på SvD Börsplus. (Foto: TT)
Nobia får ett neutralt råd av experterna på SvD Börsplus. (Foto: TT)

Stockholmsbörsen har klättrat till nya toppnivåer, men många aktier har inte hängt med. I några fall har gapet mot index vuxit sig alltför stort, menar Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Tidningen försöker sig i fredagens utgåva på bottenfiske och väljer ut fem aktier till en portfölj. Urvalet sker från de 58 bolag på Large och MidCap på Stockholmsbörsen som gått minst 20 procent sämre än index det senaste året. De fem aktierna är följande:

* Billerud Korsnäs. Bolaget har tyngts av produktionsproblem och vinstvarningar. Blankningen i aktien är rekordhög. Efterfrågan är dock stark för alla affärsområden och bolaget är en valutavinnare när dollarn stärks.

* Fagerhult hade ett svagt första kvartal i år, men det andra kvartalet var bättre. Bolaget byter vd i oktober, men tidningen bedömer att det är osannolikt att avgående vd Johan Hjertonsson lämnar några surdegar efter sig när han ska bli vd för Latour som är storägare i Fagerhult.

* NCC har haft svårt att växla in de goda tiderna på byggmarknaden i högre vinster. Byggverksamheten överraskade dock positivt i andra kvartalet och stora aktieköp från vd Tomas Carlsson som tillträde i maj ger hopp.

* Qliro har aldrig varit särskilt framgångsrikt på börsen med sin konglomeratliknande struktur. Nu är dock Qliro på väg att bli ett renodlat finansbolag genom en planerad försäljning av Cdon Marketplace och Nelly. Affärsmodellen är skalbar och fortsätter volymerna att växa kan Qliro till slut bli en börssuccé.

* Kredithanteringsbolaget Hoist gör nödvändiga investeringar och problemlån lär knappast ta slut. Vd Klaus-Anders Nysteen börjar bli varm i kläderna och har plockat in flera toppchefer. Värderingen ser billig ut, bedömer Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire