Kredithanteringsbolaget Intrum lyfts fram som köpvärd av Dagens Industri på grund av att aktien är ”tokbillig” på rådande nivåer.

ANNONS

Hittills i år är Intrum ned 30 procent på att man bland annat presenterat alltför optimistiska finansiella målsättningar. Dessa kom i december förra året och misstänktes ha huvudägaren Nordic Capital bakom för att kunna sälja sina 44 procent till ett bra pris när inlåsningsperioden nu är över.

Under de olika målsättningarna fanns bland annat att vinsten ska öka med 75 procent fram tills år 2020.

Men även marginalen har kommit ned något inom verksamheten och uppgår till 25 procent, jämfört med 28 procent under 2017. Denna faktor har också spelat in roll i nedgången för aktiekursen under året.

Di väljer dock att lyfta fram de positiva sidorna inom Intrum som gör aktien köpvärd, och bland dessa är att förväntningarna är låga, samtidigt som tillväxtutsikterna är goda för ett företag som numera är marknadsledande i Europa.

Affärstidningen ser även en potential i att om aktiekursen vänder uppåt kan denna stärkas ytterligare av att blankarna vill ut, vilket kallas för en short squeeze. Andelen blankade aktier i Intrum är åtta procent, vilket gör aktien till den näst mest blankade i Stockholm.

ANNONS
ANNONS

”Aktien dras idag med en förtroenderabatt som minskar om Intrum levererar. Sett till vår prognos för nästa år handlas aktien till drygt nio gånger vinsten. Det är på tok för billigt”, skriver Di.