Räkna med en ny nagelbitare på Wall Street i dag – i förhandeln i New York pekar aktieterminerna nedåt för samtliga börsindex.

ANNONS

Dagens PS ger dig senaste
nytt om börsen – kostnadsfritt!

The Wall Street Journal rapporterar att storbolagsindexet S&P 500 backar 1,1 procent i förhandeln i New York.

Vidare pekar aktieterminerna på att tekniktunga Nasdaq tappar 1,7 procent medan industriindexet Dow Jones faller 0,6 procent.

General Electric har släppt en förlustrapport som gör att aktien rasar med över 6 procent i den amerikanska förhandeln.

Ytterligare ett rapporterande bolag, Raytheon Technologies, är ned med 2,7 procent.

Under onsdagshandeln kulminerade volatiliteten på USA:s börser. Mot alla odds rekylerade aktiemarknaderna upp i ett läge som såg kompakt nattsvart ut.

ANNONS
ANNONS

En smått historisk vändning.

Fed och Ryssland/Ukraina oroar

Att börsen skakar som den gör beror främst på att den amerikanska centralbanken nu sitter i möten där investerare fruktar en aggressivare penningpolitik framöver än vad som hittills kommunicerats.

Under onsdagen, efter Feds sammanträden, berättar ordförande Jerome Powell vad centralbanken kommit fram till.

Investerarna väntar med spänning på beskedet. Fram till dess väntas deras oro över hur Fed tänker agera med räntan för att bekämpa inflationen och minska balansräkningen prägla börshumöret.

Och det svänger, som framgår, hit och dit. Det är bergochdalbana och inte blir det bättre av de geopolitiska spänningarna mellan Ryssland och Ukraina.

Nedåt i Asien, uppåt i Europa

Avkastningen på den tioåriga amerikanska statsobligationen steg på tisdagen till 1,785 procent från 1,735 procent på måndagen, berättar WSJ vidare.

ANNONS
ANNONS

På Asienbörserna under morgonen, svensk tid, föll Japans Nikkei 225 med 1,7 procent.

Australiens S&P/ASX 200 och Sydkoreas Kospi composite backade båda mer än 2 procent medan Hongkongs Hang Seng-index stängde på minus med 1,7 procent.

I Europa har aktiemarknaderna överlag avancerat uppåt under tisdagen, men det var innan börsindexen i USA började gå ner, enligt terminerna, konstaterar WSJ.

Läs även: Kommentator: “Sälj av techaktier” [Dagens PS]