Affärsvärlden valde att sälja bredbandsspecialisten Bredband2 i februari och sänkte rekommendationen till neutral. Vid gårdagens rapport för det andra kvartalet redovisade Bredband2 både en ökande omsättning och vinst, samtidigt som kundtillströmningen fortsatte. Man bedömer nu att bolaget är på rätt väg och ser en liten uppsida i aktien.

”En sak vi verkligen gillar med Bredband2 är kombinationen av en VD som varit på plats under mycket lång tid och successiva förbättringar i verksamheten. Daniel Krook har varit VD sedan 2007 och i början uppfattade vi kvalitetsskillnaden mellan Bredband2 och exempelvis Bahnhof som mycket stor. Bredband2 har dock sakta men säkert rykt upp sig på alla plan och framstår idag som ett välskött och bra bolag”, skriver Affärsvärlden.

ANNONS
ANNONS

Vid en jämförelse med konkurrenterna Telia och Bahnhof skriver Affärsvärlden att man föredrar Bredband2 framför Telia, samt att det är en smaksak om man väljer Bahnhof eller Bredband2.

Affärsvärlden ser ingen större uppsida i aktien men det finns en god chans för ett optimistiskt scenario med högre lönsamhet. Rekommendationen blir därför köp.