Verkstadsbolaget Xano Industri är en doldis som kan vara värd att skärskåda för den långsiktiga investeraren, skriver Dagens industri i måndagens utgåva och sätter köpråd på aktien.

ANNONS

Xano har ett börsvärde på nästan tre miljarder och 30 års historik, men det svaga intresset är förståeligt då nästan 90 procent av aktierna ägs av de två största ägarna och möjligheten att köpa in sig och att sälja är därmed begränsade, skriver tidningen.

Bolaget har dock flera ljuspunkter som möjlig avknoppning av förpackningsutrustningsrörelsen, lönsamma förvärv och en välskött bolagsportfölj.

”Skuldjusterat värderas Xano då till 13 gånger rörelseresultatet. Det är varken dyrt eller billigt. Men framgångsrika industriföretagsbyggare ska inte vara billiga och under 2010-talet har Xano hållit bättre fart än stjärnor som Indutrade och de onoterade verksamheterna i investmentbolaget Latour. Ändå betalas Xanos vinst lägre. Mindre storlekt och den superskrala handeln i aktien är två skäl. Men aktien borde lysa mer”, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS