Kursen var strax före klockan 10 upp med nära 9 procent.

ANNONS

Det är den danska smyckesjätten Pandora som sticker i väg uppåt på Köpenhamnsbörsen efter rykten om uppköp.

Enligt dessa rykten – som Bloomberg rapporterar om och som publiceras i den italienska tidningen Sole – är det ett riskkapitalbolag som vill köpa in sig i smyckesjätten.

Men till Reuters säger Pandora att bolaget inte har någon information om något potentiellt bud från private equity-bolag, rapporterar Finwire.

Di.se uppger att Pandora-aktien stod på plus med nära 9 kronor till omkring 411 danska kronor vid klockan 9.45.

Uppgifterna som nu florerar gör också gällande att flera stora finansbjässar sneglar på Pandora, bland dessa nämns KKR och Bain Capital.

Enligt Di har Pandora, förutom i dag, då aktiekursen alltså rusar, fallit som en sten på börsen. Aktien uppges vara ned med över 40 procent hittills i år, bland annat sänkte ett rapportsläpp för det första kvartalet aktien.

ANNONS
ANNONS

I augusti gick Pandora dessutom ut med en vinstvarning, som resulterade i att kursen rasade med nära 25 procent, där till lämnade vd:n Anders Colding Friis sin stol då, framgår det.

Bland de svenska investerare i bolaget som förlorat på smyckesjättens kurskollaps finns, enligt ägardatatjänsten Holdings, Swedbank Robur Fonder och Nordea Fonder.