Börsveckan lanserar traditionsenligt sin nya portfölj i den första utgåvan av tidningen efter sommaruppehållet. Portföljen består av 12 aktier, varav sju ingick i portföljen under förra säsongen.

De fem nytillskotten är sådana som Börsveckan tidigare har gillat. Tidningen analyserar även några ytterligare aktier utanför portföljen där köpråd lämnas för Bulten medan Veoneer, HiQ och Netent får rådet avvakta.

Bland de nya ingredienserna i portföljen finns Bulten som är en lite okänd underleverantör inom fordonsbranschen och som värderas lågt för tillfället. ”Här finns givetvis risker, men även potential om ledningen lyckas kapitalisera på den fina orderboken som bolaget skaffat sig på senare år.”

Beijer Electronics är också ett nytt innehav. ”Vi tog upp aktien till köp redan i början av 2018.
Halvårsrapporten var stark med en tillväxt nära 20 procent på översta raden och en gedigen vinstutveckling, från låga nivåer förvisso, men ändock. Kan bolaget fortsätta leverera fin tillväxt och samtidigt hålla kostnaderna under kontroll så kommer det göra mirakel för lönsamheten, anser vi”, skriver Börsveckan.

ANNONS
ANNONS

Vid sidan av Victoria Park som blev ett av fjolårssäsongens bästa innehav efter bland annat budstriden som utlöstes under våren så tillkommer D. Carnegie. Börsveckan tycker att det är en god ide att vara exponerade mot både Victoria Park och D Carnegie. ”Då båda bolagen kontrolleras av två huvudägare med betydande andelar av aktierna vilket begränsar nedsidan något eftersom ett kursfall i aktierna mycket väl kan leda till nya bud från huvudägarna för att plocka hem resten av bolaget.”

Bland övriga nya innehav finns verkstadskonglomeratet ABB där diskussionerna varit många och hetsiga kring huruvida koncernstrukturen är den bästa eller ej, mellan framförallt aktivistbolaget Cevian med Christer Gardell i spetsen och ledningen.

Gamla favoriter som Balco, Momentum och Cherry tar också plats i portföljen, som därutöver innehåller Collector, Loomis, Sobi och Swedbank.

I tidningen finns också ett par längre analyser. Bulten anses för lågt värderat och köpråd lämnas, medan både Veoneer, HiQ och Netent får rådet avvakta. Börsveckan har också en special om spelbolagen.