Börsveckan rekommenderar köp av Swedish Match, danska Scandinavian Tobacco och H&M i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Surgical Science, norska Medistim, Nilörn och HMS Networks

Robotkirurgi med tillhörande produkter växer så det knakar. Kirurgerna som utför ingreppen behöver utbildning och simulering och där hoppas Surgical Science på First North att ta en stor del av kakan. Börsveckan anser att Surgical Science helt klart är ett intressant bolag, har svårt att motivera ett köpråd för studen efter kursrusningen. Rådet blir avvakta.

Norska Medistim har vänt upp efter ett svagt 2018 och väderingen är nu hög. Tidningen bedömer att aktien är fullvärderad, men kommer kursen ned kan det bli ett utmärkt köptillfälle. Rekommendationen blir avvakta.

Nya rök- och tobaksfria produkter har gett nytt liv åt Swedish Match som ser klart intressant ut de kommande åren. Börsveckan anser att bolaget har defensiva kvaliteter som lockar i en långsiktig portfölj och ger köpråd för aktien.

Danska Scandinavian Tobacco, STG, investerar i traditionella tobaksprodukter och har en stark ställning inom cigarrer och piptobak. Bolaget är ingen tillväxtraket, men bra kassaflöden och hög utdelning lockar. Tidningen anser att aktien platsar i portföljen för en utdelningsjägare och ger köpråd.

Klädbolaget H&M har lyft på börsen i år efter hyggliga prestationer på en tuff marknad. Börsveckan ser förra veckans delårsrapport för det tredje kvartalet som ett kvitto på att optimismen har varit befogad och höjer sitt råd till köp.

ANNONS
ANNONS

Etikettbolaget Nilörngruppen möter marginalpress samtidigt som tillväxten inte alls är vad den har varit. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Industrikommunikationsbolaget HMS Networks är verksamt inom ett intressant tillväxtområde inom teknik. Bolaget är bra positionerat på marknaden och de långsiktiga tillväxtutsikterna lockar, men på kort sikt kan det bli sämre innan det vänder igen, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.