Börsveckan rekommenderar köp av Resurs, Bufab och Calliditas i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Boule Diagnostics, Better Collective och Raketech.

Nischbanken Resurs Holdings andra kvartal bjöd ånyo på fina siffror vad gäller översta raden. Intäkterna ökar, och volymerna desto mer. Men lönsamheten hänger inte riktigt med då marginalerna för räntenettot minskat något, om än från en god nivå. Börsveckan bedömer att aktien har mer att ge, trots kursuppgången som varit, och ger köpråd.

C-komponenttillverkaren Bufab fortsätter att leverera starka siffror och storägaren Bengt Liljedahl fortsätter att göra det han har gjort i snart två års tid, nämligen att köpa aktier. Börsveckan ger förnyat köpråd med oförändrad riktkurs på 135 kronor.

Blodanalysbolaget Boule Diagnostics aktie svajade betänkligt när bolaget presenterade siffrorna för andra kvartalet som bjöd på ömsom vin, ömsom vatten. Tidningen anser att värderingen är för hög och att det är dags för paus i kursutvecklingen. Börsveckan sänker sitt tidigare köpråd till avvakta.

ANNONS
ANNONS

Calliditas är en nykomling på Stockholmsbörsen med forskning inom njurmedicin. Bolaget har en smal, men långt framskriden forskning inom nefropari, ett område med stort medicinskt behov. Bolaget har nu en stark balansräkning och studieresultaten är lovande.
Tidningen ger köpråd för aktien, med brasklappen att risken är hög.

Affiliatebolaget Better Collective hade ett bättre andra än första kvartal. Aktien är dock dyrast i klassen, vilket inte räcker hela vägen till köp, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

Raketech, en nykomling på First North, lockar med en låg prislapp jämfört med andra affiliatebolag. Men det har sina förklaringar, risken är ganska hög och den svenska regleringen nästa år blir avgörande för aktien. Tidningen väljer att avvakta.